Romantische reisbestemmingen in Europa

Romantische reisbestemmingen in Europa

Net verliefd? Of misschien wel al een tijdje samen? Een romantisch reisje kan natuurlijk nooit kwaad. Maar waar ga je dan heen? Welke plek in Europa is romantisch?

Het unieke Bari

Deze unieke en roemruchte havenstad is de hoofdstad van de regio Puglia. Wanneer je met het vliegtuig naar Puglia gaat is dit ook de plek waar je landt. Wanneer je eenmaal de stad Bari inloopt weet je niet wat je gaat zien. Deze stad is echt uniek. Aan de andere kant heeft Bari een grof en ruw karakter. Dit kun je dan ook zien aan de vervallen gebouwen, gebieden die onverzorgd zijn en de nodige graffiti. Ondanks deze ruwe kan kun je ook zien dat Bari een prachtig centrum heeft. De gebouwen hier zijn karakteristiek en uniek. Je kunt eigenlijk dus wel zeggen dat Bari de stad is met twee gezichten. Hier kun je zeker een aantal dagen doorbrengen. Ook niet geheel onbelangrijk, de stad ligt direct aan de Adriatische zee.

De romantiek van Brugge

Middeleeuwse kronkelstraatjes, zwanen op de reien, verborgen parken charmante binnenpleinen. Of je nu gaat picknicken in het park of samen overal samen gaat lopen, eigenlijk hangt er in Brugge altijd wel een romantische sfeer. Hier kun je dus altijd wel verliefd worden.

Boedapest, het Parijs van het oosten

Deze hoofdstad van Hongarije wordt Parijs van het oosten genoemd. De stad Boedapest is er een vol geschiedenis, architectuur en kunst. Ook stroomt de bekende rivier de Donau door Boedapest heen. Door de Donau wordt de stad in twee delen gedeeld. Boeda en Pest. Er zijn zelfs 11 prachtige bruggen gebouwd over de Donau en deze zijn in de avond allemaal mooi verlicht. Dit is zo bijzonder mooi! In Pest staat het parlementsgebouw dat ook enorm sprookjesachtig verlicht wordt. Maar voor het ultieme romantische gevoel ga je naar de Burchtheuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, al helemaal in de avond als de lichtjes gaan branden.

Parijs, de stad van de liefde

Dit is natuurlijk voor niemand een verassing. De Franse hoofdstad wordt natuurlijk al jaren omschreven als de stad van de liefde. Of je nu samen langs de Seine wandelt of lekker in een bootje gaat varen de kriebels zullen zeker toeslaan. Vooral in de zomer wanneer de lampjes van de Eiffel toren gaan flikkeren ben je toch helemaal verliefd? En plak er eens een dagje Euro Disney bij!