Kerst komt er weer aan: tijd voor de Kersttrui

Kerst komt er weer aan: tijd voor de Kersttrui

De afgelopen jaren zie je tijdens de wintermaanden steeds meer mensen met een kerstrui. Lange tijd nam de populariteit van kersttruien af, maar dit is dus niet meer het geval. Zowel jonge als oudere mensen lopen rond in deze truien. Ook deze winter zullen we winkel weer vol liggen. De kersttrui is namelijk zelfs populairder dan ooit in ons land, met zo’n 1 miljoen Nederlanders die er een dragen. Waarom is de kersttrui zo geliefd? En waar komt deze stijging in populariteit vandaan?

Populariteit van de kersttrui

Iedereen kent de bekende kerstrui natuurlijk wel. Deze dikke, wollen truien in de bekende kerstkleuren rood, groen en wit zijn comfortabel om te dragen, maar veel mensen vinden ze erg lelijk. Vaak hebben ze grote opdrukken van kerstmannen, kerstbomen, lampjes of andere kerst symbolen. Op de achtergrond zie je vaak ook de meest overdreven patronen. Doordat deze truien zo ouderwets en lelijk zijn, vinden veel mensen ze erg leuk om te dragen. Het geeft veel mensen een warm, nostalgisch gevoel. Dit is waar kerst natuurlijk grotendeels om draait. Kersttruien zorgen voor gezelligheid en je kunt er ook goed om lachen.

Waar komt de kersttrui vandaan?

Vroeger werden kersttruien ook veel gedragen. In de jaren 50 en 60 werden deze truien al bekend in Amerika. Vaak werden deze truien zelf gebreid door oma of door de moeder, maar later werden deze dus ook in winkels verkocht. De kersttrui zoals wij hem nu kennen kwam in de jaren 80, toen mensen wat meer humor begonnen te zien in de truien. In deze tijd werden deze truien echter nog niet bestempeld als ‘foute’ kersttruien. Dit principe is pas later ontstaan, omdat deze truien later natuurlijk ook als ouderwets werden gezien.

Tegenwoordig is de kerstrui dus weer erg populair, met een stijging in verkopen van tussen de 300% en 400% vergeleken met 2014. Dit is een trend die we niet alleen zien bij kersttruien, veel oudere producten, films, spellen en andere spullen worden een paar generaties vaak weer erg populair. Vooral onder jongeren. Tenslotte zitten kersttruien natuurlijk ook een stuk fijner dan de nette kerstkleding die je normaal draagt. Wil jij ook een kersttrui dragen deze winter? Zoek dan online naar een kersttrui voor heren en kijk welke jij het mooist vindt (of het lelijkst).