Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

Een laminaatvloer gaat gemiddeld zo’n 10 à 12 jaar mee. Na die tijd kan de vloer verkleuren, uitzetten of krimpen. Daarnaast kan het laminaat slijten door gebruik en is het mogelijk dat er na een aantal jaren hobbels of oneffenheden ontstaan. Heb je plannen om voor laminaat te gaan? Lees dan snel verder!

Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een kunststof vloer met een toplaag van houtvezel. Daardoor heeft de vloer een natuurlijke uitstraling, maar is hij stoot- en slijtvast. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, soorten en prijzen.

Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

Een goede laminaatvloer kan zo’n 10 à 12 jaar meegaan. Natuurlijk is de levensduur van een laminaatvloer afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de constructie en de manier waarop je de vloer gebruikt. Daarnaast spelen ook de temperatuur en vochtigheid in huis een rol. Kies je voor een goede kwaliteit laminaat, dan gaat deze vloer langer mee. Een massieve toplaag van hout is bijvoorbeeld beter bestand tegen slijtage dan een toplaag van papier of kunststof. Ook een stabiele constructie is belangrijk, want als de onderlaag niet stevig genoeg is, kan het laminaat gaan delamineren. Door de vloer goed te onderhouden, verleng je de levensduur van het laminaat. Gebruik een vochtige doek om de vloer schoon te maken en vermijd chemicaliën. Ook moet je voorzichtig zijn met scherpe voorwerpen, want die kunnen krassen of putjes maken in het laminaat.

Wat kost een laminaatvloer?

De prijs van een laminaatvloer is afhankelijk van de kwaliteit, het merk en de dikte. Een goedkope laminaatvloer voor een kleine ruimte kost zo’n 20 euro per m2. Voor een luxe laminaatvloer van een bekend merk betaal je zo’n 70 euro per m2.

Hoe leg ik een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is relatief makkelijk zelf te leggen. Je hoeft alleen een aantal planken in elkaar te klikken en de vloer is klaar. Wel moet je er rekening mee houden dat de ondergrond egaal, stevig en schoon moet zijn. Als je twijfelt of je de vloer zelf kunt leggen, dan kun je ook een professional inschakelen. Dan weet je zeker dat jouw vloer goed wordt gelegd en je optimaal zult profiteren van de voordelen!