Dit zijn de populairste online cadeaukaarten van het moment

Dit zijn de populairste online cadeaukaarten van het moment

Zoek je een cadeau voor iemand die van games houdt? Een online cadeaukaart is een goede tip. Daarmee kiest de ontvanger zelf wat er mee wordt gedaan. Zo kunnen er nieuwe games worden aangeschaft. Of de cadeaukaart wordt gebruikt om speciale onderdelen in een game binnen te halen. Welke online cadeaukaarten er zijn en wat je er mee kan? Je leest het hier.

De PlayStation kaart

De PlayStation 4 en de PlayStation 5 zijn twee van de populairste spelcomputers. Een online cadeaukaart is daarom een schot in de roos. Er zijn twee varianten om uit te kiezen.

De PlayStation Store kaart

Met een PlayStation Store kaart geef je iemand tegoed voor zijn of haar online portemonnee. De ontvanger bepaalt vervolgens zelf wat er mee wordt gedaan. Zo kan het gebruikt worden om een (deel van een) game te kopen. Of het wordt ingezet om nieuwe pakjes in FIFA 23 aan te schaffen, de battlepass in Call of Duty en Fortnite te scoren en alles dat je nog meer met geld doet.

De PlayStation Plus kaart

Een andere online cadeaukaart van PlayStation is de PlayStation Plus kaart. Geef je die iemand cadeau? De ontvanger kan dan lid worden van PlayStation Plus of het bestaande abonnement verlengen. Je hebt dit nodig om online te gamen. Ook krijg je met een actief abonnement maandelijks gratis games.

De Xbox kaart

Met de Xbox Series S en Xbox Series X speel je een lading aan toffe games. Daar zijn ook online cadeaukaarten voor. Er zijn drie keuzes.

De Xbox Gift kaart

De Xbox Gift kaart werkt hetzelfde als de PlayStation Store kaart. Het is een tegoed dat je toevoegt aan je online portemonnee. Daarna kan de gamer bepalen wat er met dat geld wordt gedaan.

De Xbox Live kaart

Bij de PlayStation heb je PlayStation Plus om online te gamen. Bij de Xbox werkt dat via Xbox Live. En zodoende heb je ook een speciale Xbox Live Gold kaart. Daarmee is online gamen mogelijk en krijg je ook maandelijks gratis games.

De Xbox Game Pass kaart

Tot slot heb je bij Xbox nog de Xbox Game Pass kaart. Dit wordt wel eens de Netflix van gaming genoemd. Met een actief abonnement krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan games die je gratis kan spelen. Extra interessant: de games die Microsoft zelf uitgeeft zijn vanaf dag één beschikbaar op de service.

De Nintendo kaart

Zoek je online cadeaukaart voor iemand met een Nintendo Switch? Ook dat is mogelijk. Er zijn twee opties.

De Nintendo eShop kaart

De Nintendo eShop kaart geeft net als de PlayStation en Xbox kaart de ontvanger eShop tegoed. Zo kunnen er games en andere toepassingen worden aangeschaft.

De Nintendo Switch Online kaart

Voor het online spelen van populaire games als Splatoon 3 en Mario Kart 8 Deluxe heb je een online abonnement nodig. Met de Nintendo Switch Online kaart regel je dat makkelijk en speel je met al je vrienden je favoriete games.

De Minecraft kaart

Er zijn ook online cadeaukaarten voor specifieke games. Minecraft wordt wereldwijd door miljoenen gespeeld. Met de Minecraft kaart haal je Minecraft Coins binnen. Die zijn in de game te gebruiken om skins te kopen of speciale content binnen te halen. Zo kan je met Minecraft Minecoins de skins van specifieke creators kopen of een gelikte texture pack uitkiezen. Ook hier zijn dus heel erg veel mogelijkheden.

De Roblox kaart

Roblox is een game die heel erg populair is. In de game kunnen gamers meerdere games beleven. Wil je unieke skins of voordelen in de games scoren? Dan is er de Roblox cadeaukaart! Hiermee koop je Roblox Robux die je in het spel kan gebruiken om levels, skins of toegang tot speciale servers te bemachtigen. De store heeft ontiegelijk veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen.