De mentale en lichamelijke voordelen van floaten

De mentale en lichamelijke voordelen van floaten

Floaten is een goede manier om even helemaal tot rust te komen. Volgens onderzoek heeft het hiernaast ook veel voordelen voor de mentale en lichamelijke gezondheid. Bij een floatsessie ga je liggen in zout water, waardoor je blijft drijven. Het is de bedoeling om prikkels van buitenaf zoveel mogelijk te blokkeren, zodat je met deze gewichtloosheid goed kunt uitrusten. Meestal duurt een sessie ongeveer een uur, waarna je meteen de voordelen zult merken. Wil je meer weten over floatsessies en wat de voordelen hiervan zijn? In dit artikel lees je alles over floaten.

Uitrusten door floaten

Als je gaat floaten, is het de bedoeling dat je zo weinig mogelijk prikkels krijgt van buitenaf. In combinatie met het zoute water waarin je blijft zweven, lijkt de tijd zo even helemaal stil te staan. Als je in de cabine bent, heb je zelf de controle over het licht, de muziek en andere factoren die jouw ervaring kunnen veranderen. Ben je één uur lang aan het ‘floaten’? Dan is dit te vergelijken met wel 5 uur slaap. Je kunt zo dus goed uitrusten in het warme water. Als het ware neemt je een soort powernap, waarbij je hoofd en spieren helemaal tot rust komen, in absolute stilte. Hierbij neemt je ook nog eens magnesium op, een belangrijk mineraal.

Mentale en lichamelijke voordelen

Floaten is dus een goede manier om tot rust te komen, maar hiernaast ervaar je nog veel meer positieve effecten. Zo helpt het naast vermoeidheid ook tegen stress, verslaving, slaap- en concentratieproblemen. Ook bij veel lichamelijke problemen kan het helpen, zoals spierpijn en huidklachten. Het is ook goed voor mensen die vaak sporten, of mensen die herstellend zijn van een blessure. Floaten is namelijk goed voor de bloedcirculatie. In veel situaties kan floaten dus een positief resultaat opleveren. Daarom wordt het ook aanbevolen bij verschillende klachten en aandoeningen. De voordelen van floaten zijn inmiddels zelfs wetenschappelijk bewezen.

Interesse in floaten en wil je dit eens problemen? Dan kun je gemakkelijk een afspraak maken bij een locatie bij jou in de buurt. Het enige dat je mee hoeft te nemen is je eigen toiletartikelen. Een handdoek, oordoppen en badkleding krijg je vaak al bij aankomst, maar het is aan te raden dit even na te vragen of te lezen op de website.