4 tips om ruimte te besparen in je tas

4 tips om ruimte te besparen in je tas

Als je op pad gaat, kan het soms een uitdaging zijn om alles wat je nodig hebt in je tas te krijgen. Of het nu gaat om een avondje uit, een vakantie of gewoon het dagelijkse woon-werkverkeer, een overvolle tas kan een probleem zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je meer ruimte kunt maken in je tas. In dit artikel hebben we hiervoor enkele tips.

Overbodige spullen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om meer ruimte in je tas te creëren, is door alleen de essentiële spullen mee te nemen. Denk goed na over wat je wel en niet zult gebruiken. Het belangrijk om realistisch te zijn over hoeveel spullen je nodig hebt. Voordat je je tas inpakt, bedenk dan welke spullen je echt nodig hebt en welke je thuis kunt laten. Het kan verleidelijk zijn om voorbereid te zijn op elke eventualiteit, maar het is beter om alleen de spullen mee te nemen die je echt nodig hebt.

Pasjeshouders

Soms kan het echter lastig zijn om meer spullen thuis te laten. Je portemonnee alleen al kan veel ruimte innemen. Een oplossing hiervoor is om een pasjeshouder te gebruiken. Pasjeshouders zijn een stuk kleiner dan een portemonnee. Je kunt hiermee alleen je belangrijke pasjes meenemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, met zowel pasjeshouder dames als voor heren.

Zakjes en organizers

Een andere manier om meer ruimte te maken in je tas is door gebruik te maken van zakjes en organizers. Deze zijn ontworpen om je spullen op een georganiseerde manier op te bergen, waardoor je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een make-uptasje gebruiken om al je make-up bij elkaar te houden, of een klein zakje gebruiken om je oplaadkabels en oortjes te organiseren.

Ruimte door compressie

Een derde manier om meer ruimte in je tas te creëren, is door gebruik te maken van compressiezakken. Dit zijn zakken die je vacuüm kunt zuigen om de lucht eruit te halen, waardoor de inhoud kleiner wordt. Dit kan vooral handig zijn als je kleding meeneemt, omdat het de ruimte die je kleding inneemt, aanzienlijk kan verminderen. Deze optie is natuurlijk vooral geschikt als je voor langere periode op vakantie gaat, of een weekendje weg bent.