3 tips voor een goede relatie

3 tips voor een goede relatie

Het onderhouden van je relatie vergt tijd en energie. Het is belangrijk om regelmatig stil te staan bij je relatie en jezelf af te vragen of deze nog wel voldoet aan jullie wensen en eisen. Toch kan het best lastig zijn om aan je relatie te werken, gewoon omdat je niet weet hoe je dit eigenlijk aan moet pakken. Heb jij soms ook weleens het gevoel dat je aan je relatie wilt werken, maar niet weet waar je moet beginnen? Wij hebben 3 goede tips voor je!

Neem de kritiek van je partner serieus

Als kritiek constructief en opbouwend bedoeld is, kan het van onschatbare waarde zijn. De kritiek van je partner kan betrekking hebben op de dingen die je doet, maar ook hoe je bent als partner. In het laatste geval is het uiten van deze kritiek blijkbaar belangrijk voor je partner, dit is al een reden op zich om hier wat mee te doen. Als je bereid bent om hier wat aan te doen, zul je merken dat je partner dit erg op prijs stelt. Soms kunnen dit kleine dingen zijn, die je weinig moeite kosten om ze te verbeteren, maar het levert wel meteen resultaat op. Ideaal toch?

Sta open voor ruzies

Het klinkt gek, maar af en toe ruzie maken is juist goed voor je relatie. Hiermee druk je gevoelens niet weg, maar geef je ze juist de ruimte. In een ruzie merk je pas echt wat je partner dwars zit en hoe diep dit eigenlijk zit. Ruzies zijn ook goed om je grenzen aan te geven. Ook wordt in een ruzie duidelijk, wat iemand echt wil in zijn leven en belangrijk vindt in een relatie. Hiermee kun je grotere problemen in je relaties voorkomen, doordat je weet wat er bij een ander speelt. Het werkt dus ook nog eens preventief!

Plan tijd in voor elkaar

Allebei een druk bestaan? Plan tijd in voor elkaar! Als je afspraken maakt voor wat verder in de tijd, is dat helemaal niet erg, dan staat het alvast maar in de agenda. Je kunt samen uit eten gaan, naar de bioscoop, of een wandeling maken. Het is ook fijn om samen een weekendje weg te gaan, zeker als je kinderen hebt. Echt even tijd voor elkaar! Vind je het lastig om je relatie goed te onderhouden? Je kunt altijd de hulp inschakelen van relatietherapeut Schonewille. Hier kun je rekenen op een persoonlijke aanpak, waarbij je snel merkt dat het resultaat oplevert. Dat is jouw relatie toch waard?