3 tips voor een beter vindbare website

3 tips voor een beter vindbare website

Als ondernemer ken je vast wel het belang van een website maar het is vooral belangrijk om je website goed vindbaar te maken zodat je uiteindelijk klanten met je website kan krijgen. Hoe je een betere vindbare website maakt lees je in dit artikel.

1. Zorg voor goede hosting

Een website laten maken betekent dat je ook aandacht aan je hosting moet besteden. Goede hosting zorgt ervoor dat je website veilig en snel is. En deze 2 onderdelen zijn voor Google erg belangrijk. Let er dus als je een webbouwer kiest dat je vraagt hoe het met de hosting zit. Is je website eenmaal gemaakt, test deze dan met tools zoals Google Pagespeed of Pingdom Tools.

Met deze tools kun je zien of je website snel genoeg is en hoe Google de website waardeert.

2. Besteed aandacht aan on page SEO

SEO is complexe materie maar één van de onderdelen die je heel goed zelf kan uitvoeren is on Page SEO. Met on Page SEO optimaliseer je de elementen die in de content staan. Denk hierbij aan de titel van de pagina, de content zelf, de koppen en tussenkoppen en de afbeeldingen. Begin met een zoekwoorden onderzoek waarbij je zoekt naar de worden die jouw klanten gebruiken om jouw diensten te vinden. Deze zoekwoorden verwerk je op de strategische plaatsen op je pagin

Door hier aandacht aan te besteden kun je makkelijk hoger in Google komen en beter vindbaar worden.

3. Zet social media in

Een nieuwe website scoort nog niet meteen goed in Google. Dit komt omdat het tijd nodig heeft voordat Google de website in de index opneemt. Wat je kan doen is adverteren wat budget vereist of je kan bijvoorbeeld social media inzetten.

Social media is een goedkope manier om bezoekers naar je website te krijgen. Instagram en Facebook zijn wat minder effectief geworden de laatste jaren maar met Pinterest kun je nog heel goed bezoekers naar je website krijgen.

Wat zet jij in om een betere vindbare website te krijgen?

Je hebt 3 verschillende tips gekregen om je website beter vindbaar te maken. Welke van de drie ga jij inzetten om klanten te krijgen? Je hoeft natuurlijk niet op één paard te wedden maar kan alle drie de tips naast elkaar gebruiken. Zo versterken de drie elkaar.